Tretmani

Ordinacija opšte medicine Forever Young nalazi se u centalnom delu grada Kragujevca u ulici Moravska 8. U cilju da zadovolji potrebe savremenog čoveka, pored obezbeđivanja dobrog opšteg zdravstvenog stanja, naš tim ima za cilj da vas upozna sa procedurama estetske i antiejdžing medicine.

Hijaluronski fileri

ŠTA SU HIJALURONSKI FILERI?

Hijaluronski fileri predstavljaju hijaluronsku kiselinu u obliku gela.  Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se nalazi u celom telu i obezbeđuje elastičnost, volumen i hidrataciju kože.

Starenjem vaše telo proizvodi manje hijaluronske kiseline, pa  možete primetiti bore, nabore i umoran izgled kože. Kako efekti starenja postaju očigledniji  možete razmotriti neku od ne-hirurških procedura podmlađivanja kao što su dermalni, odnosno hijaluronski fileri.

ZA KOGA SU HIJALURONSKI FILERI?

Ako želite da podmladite kožu bez hirurških zahvata, hijaluronski fileri mogu biti najbolja opcija. Hijaluronski fileri su sve popularniji jer su sigurniji i jeftiniji od operacije. Nakon samo jednog tretmana možete povratiti mladalačku vitalnost kože, a efekti mogu trajati mesecima.

Hijaluronski fileri su idealni za popunjavanje bora i linija, uvećanje volumena usana i obraza, i poboljšanje kontura lica.

Hijaluronski fileri se ne preporučuju pacijentima koji imaju: aktivnu  herpesnu infekciju, infekciju u području tretmana, nekontrolisani dijabetes, probleme sa zgrušavanjem krvi, alergije na bilo koju komponentu injekcione hijaluronske kiseline, kod trudnica ili dojilja.

PRIMENA/INDIKACIJE:

 • Bore na licu
 • Nazolabijalne bore
 • Marionetske linije
 • Konturisanje i uvećanje usana
 • Fine linije oko usana
 • Popunjavanje podočnjaka
 • Korekcija i podizanje jagodica
 • Remodelacija brade

ŠTA MOŽETE OČEKIVATI TOKOM TRETMANA?

Postupak se izvodi ambulantno. Tretirano područje se čisti antiseptičkim rastvorom i anestezira se lokalnom anestetičkom kremom. Tankom iglom ili kanilom hijaluronski filer se ubrizgava na željena mesta. Prisutni su minimalni bolovi i odmah ćete moći da nastavite sa normalnim aktivnostima. Nakon aplikacije filera sledi lagana masaža kako bi se on idealno rasporedio.

KOLIKO PROCEDURA TRAJE?

Procedura se izvodi oko 20 do 30 minuta.

IZGLED NAKON TRETMANA?

Nakon same intervencije mesto gde je filer injektovan može da bude crveno i blago otečeno. Crvenilo prolazi nakon par sati, a prolazni otoci i modrice na mestu uboda  prolaze kroz par dana.

KOJI SU OČEKIVANI REZULTATI?

Efekat je vidiljiv odmah nakon intervencije, ali se pravi rezultati vide nakon 10-ak dana, kada nestane otok. Rezultati traju od 6 meseci do godinu dana u zavisnosti od tretirane regije i gustine primenjenog hijaluronskog filera. Hijaluronski fileri primenjivani dugoročno smanjuju znakove starenja lica dodavanjem volumena u regijama koje se spuštaju starenjem, kao i popunjavanjem bora i linija.

KAKO DO OPTIMALNIH REZULTATA?

Hijaluronski fileri su privremeni, dugotrajnost postignutih rezultata zavisi od sastava hijaluronskog filer, regije koja je tretirana i samog pacijenta i njegovih životnih navika.  Da bi se postigli najbolji rezultati potrebno je proceduru ponavljati jednom godišnje, a nekada ređe ili češće.

Dobra vest: Svakim novim ubrizgavanjem hijaluronskog filera njegova trajnost se produžava i potrebno ga ja sve manje.

SAVETI

 • 4h nakon tretmana
  • bez korišćenja šminke i drugih kozmetičkih preparata
  • nema ljubljenja sa partnerom ili kućnim ljubimcima
  • nema pušenja
 • 24h nakon tretmana izbegavati vežbanje
 • Izbegavati saune i solarijum

Zakažite tretman hijaluronskim filerima

Želite da zakažete termin? Klikom na “zakažite tretman” dolazite na prijavni formular u kom ćete upisati svoje ime i kontakt podatke i u poruci predložiti termin koji Vam odgovara. Ubrzo ćemo Vam uzvratiti pozivom i potvrditi termin ili predložiti drugi ukoliko je željeni zauzet.

Zakažite tretman

Botox

ŠTA JE BOTOX?

Botulinum toksin – prečišćena forma botulinskog toksina tipa A, predstavlja produkt bakterije Clostridium Botulinum, poznatiji pod nazivom Botox (Botoks).

Botox je trenutno najpopularnija nehirurška procedura podmlađivanja.

Botox se injektuje u specifične mišiće izazivajući privremeno blokiranje nervih impulsa rezultirajući nemogućnošću pomeranja mišića i boranja kože koja se nalazi preko tih mišića.

Botox ima efekta isključivo kod mimičnih bora (horizontalne i vertikalne bore na čelu, bore u spoljašnjim uglovima očiju, bore korena nosa), ali ne i kod statičnih bora (nazolabijalne bore, pušačke bore, marionetske bore…). Blagovremeno primenjen, Botox sprečava da mimične bore vremenom postanu statične.

ZA KOGA JE BOTOX?

Botox je bezbedan za primenu kod svih osoba obično starijih od 25 godina i mlađih od 70 godina, bilo kog tipa kože. Međutim, trudnice, dojilje ili osobe koje boluju od bilo kojih neurološih bolesti ne bi trebalo da se podvrgnu ovom tretmanu.

PRIMENA/INDIKACIJE:

 • ispravljanje mimičnih bora
 • prevencija produbljivanja mimičnih bora
 • prekomerno znojenje (pazuh, dlanovi, tabani)

ŠTA MOŽETE OČEKIVATI TOKOM TRETMANA?

Tokom tretmana vrlo tankom i finom iglom ubrizgava se rastvor Botox-a u specifične mišiće u trajanju od nekoliko sekundi. Intervencija je minimalno bolna i izvodi se bez anestezije.

KOLIKO PROCEDURA TRAJE?

Procedura se izvodi oko 15 do 20 minuta.

IZGLED NAKON TRETMANA?

Može doći do blagog crvenila ili oticanja na mestima ubrizgavanja, ali samo na kratko, tako da možete obavljati svoje normalne aktivnosti odmah nakon tretmana. Retko, na mestu ubrizgavanja se mogu pojaviti blage modrice.

KOJI SU OČEKIVANI REZULTATI?

U roku od 3 do 5 dana nakon tretmana primećuje se glatka koža bez bora, dok se pun efekat vidi nakon 2 nedelje. Nekada može potrajati i do mesec dana dok rezultat dosegne pun efekat posebno na područjima sa jačim mišićima ili kod muškaraca.

Nakon postizanja punog efekta, vaša koža će biti zategnuta i podignuta, sa mladalačkim i odmornim izgledom. Ovi rezultati traju od 4 do 6 meseci, kada se pokret mišića postepeno vraća, a bore i linije počinju ponovo da se pojavljuju, ali često manje izraženije nego ranije.

KAKO DO OPTIMALNIH REZULTATA?

Kako biste postigli optimalne rezultate, proceduru treba ponavljati svakih 4 do 6 meseci, u zavisnosti od toga kako vaša koža reaguje na tretman.

Dobra vest: Intervali između tretmana vremenom se produžavaju jer mišići postaju opušteniji i zahtevaju manje održavanja.

SAVETI

 • 4h nakon tretmana ne treba ići na spavanje, a noć nakon tretmana spavati na leđima
 • 24h nakon tretmana izbegavati konzumiranje alkohola
 • Nedelju dana nakon tretmana izbegavati
  • masaže i kozmetičke tretmane lica
  • saune i solarijume
  • podvodno ronjenje i nošenje zaštitnih kaciga za motor

Zakažite tretman botoxom

Želite da zakažete termin? Klikom na “zakažite tretman” dolazite na prijavni formular u kom ćete upisati svoje ime i kontakt podatke i u poruci predložiti termin koji Vam odgovara. Ubrzo ćemo Vam uzvratiti pozivom i potvrditi termin ili predložiti drugi ukoliko je željeni zauzet.

Zakažite tretman

Mezoterapija

ŠTA JE MEZOTERAPIJA?

Mezoterapija – tretman večne mladosti

Mezoterapija lica je savremena metoda estetske medicine kojom se uz pomoć igle revitalizirajući sastojci direktno aplikuju u srednji sloj kože, mezoderm, po kome je i dobila ime.

Mezoterapiju je prvi primenio M. Pistor 1952. godine u Francuskoj. Najpre je korišćena u lečenju hroničnih oboljenja i bolnih stanja da bi danas svoju najčešću i najuspešniju primenu našla u podmlađivanju kože, terapiji gubitka kose i uklanjanju potkožnog masnog tkiva i celulita.

ZA KOGA JE MEZOTERAPIJA?

Starenjem koža menja svoju finu teksturu gubitkom elastičnosti, potkožnog masnog tkiva i krvih sudova koji je ishranju, pigmentacija postaje neujednačena, a prošireni kapilari vidljiviji. Navedene promene nastaju pod uticajem UV zračenja i drugih spoljašnjih faktora, ali pre svega zbog smanjene aktivnosti fibroblasta, ćelija koje sintetišu kolagen.

Cilj mezoterapije lica u pomlađivanju kože je aktivacija metabolizma uz razvoj novog kolagena i jačanje postojećeg. Aplikovane aminokiseline, vitamini, minerali i hijaluronska kiselina osiguravaju intenzivnu hidrataciju i ishranu kože, vraćajući joj elastičnost, tonus i prirodan sjaj. Nakon tretmana koža je osvežena i hidrirana, a sitne bore redukovane.

Mezoterapija se ne preporučuje trudnicama i dojiljama, osobama sa autoimunim oboljenjima ili aktivnim infekcijama kože.

PRIMENA/INDIKACIJE:

 • biorevitalizacija lica
 • hiperpigmetacije na licu
 • obnavljanje folikula dlake
 • uklanjanje celulita
 • redukcija masnih naslaga

Mezoterapija kose

Mezoterapijskim tretmanom kože vlasišta obnavlja se i ojačava folikul dlake, a time omogućava rast novih vlasi i smanjuje gubitak kose. Nakon mezoterapije kosa vraća živost i sjaj, postaje bujnija i bez seboreje i peruti.

U cilju dobijanja željenih rezultata, bujnije i kvalitetnije kose,  broj mezoterapijskih tretmana se određuje individualno i u konsultaciji sa lekarom.

Mezoterapija celulita

Savremena mezoterapija svoju primenu pronalazi i u redukciji masnih naslaga i eliminaciji celulita. Tada preporučeni mezoterapijski kokteli pored revitalizirajućih sastojaka, sadrže i one koji vrše lipolizu. Iste supstance, pored “topljenja” masti pospešuju i efikasniju drenažu tretirane regije, pojačavaju cirkulaciju i imaju diuretski efekat.

Broj tretmana u cilju postizanja željenih rezultata određuje lekar i zavisi ne samo od starosti i navika u ishrani već i od životnih navika pacijenta (da li je pušač, koliko se izlaže suncu), kao i od regije koja se tretira.

ŠTA MOŽETE OČEKIVATI TOKOM TRETMANA?

Mezoterapija se izvodi ambulantno uz lokalnu anesteziju i za nju nije potrebna nikakva posebna priprema. Tretirana površina kože se najpre dezinfikuje, a zatim anastezira topikalnim anestetikom u kremi.

Mezoterapija se izvodi u serijama od 2 do 4 tretmana u razmaku od nedelju do mesec dana zavisno od aplikovanog koktela. Pristup pri izboru mezoterapijskog koktela je individualan i zavisi od starosti i stanja kože, zrelija koža zahteva veći sadržaj hijaluronske kiseline.

Pri zahvatu se koriste najtanje igle, a cilj je da se površinskim ubodima kože aktivni sastojci ravnomerno rasporede.

KOLIKO PROCEDURA TRAJE?

Procesura se izvodi oko 30 minuta.

IZGLED NAKON TRETMANA?

Mezoterapijske procedure ne zahtevaju poseban oporavak, pacijenti se odmah mogu vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Crvenilo je normalna reakcija kože tretirane mezoterapijskim koktelima i prolazi nekoliko sati nakon intervencije. Alergijske reakcije i otoci kože su veoma retki.

KOJI SU OČEKIVANI REZULTATI?

Rezultati mezoterapije su vidljivi odmah nakon tretmana.

Mezoterapijom se direktno utiče na kvalitet kože. Nakon preporučene serije mezoterapijskih tretmana, koža vraća elastičnost i tonus, postaje jedra, hidrirana i bez nepravilnosti, pigmentacija, a njeno starenje se znatno usporava.

KAKO DO OPTIMALNIH REZULTATA?

Održavanje efekta postignutog mezoterapijskim procedurama vrši se na 6 meseci do godinu dana. Takođe, mezoterapija je odlična dopuna drugim estetskim tretmanima.

SAVETI

U periodu koji prati mezoterapijski tretman lica treba izbegavati sunčanje, fizičku aktivnost odnosno intenzivno znojenje, tuširanje vrućom vodom i upotrebu aspirina (kao i nekoliko dana pre terapije).

Zakažite mezoterapiju

Želite da zakažete termin? Klikom na “zakažite tretman” dolazite na prijavni formular u kom ćete upisati svoje ime i kontakt podatke i u poruci predložiti termin koji Vam odgovara. Ubrzo ćemo Vam uzvratiti pozivom i potvrditi termin ili predložiti drugi ukoliko je željeni zauzet.

Zakažite tretman

PRP

ŠTA JE PRP?

PRP – tretman krvnom plazmom

PRP ili Platelet Rich Plasma predstavlja krvnu plazmu obogaćenu trombocitima, koja se iz pune krvi dobija centrifugiranjem.

PRP tretman poznat i kao vampirski tretman podrazumeva upotrebu dela sopstvene krvne plazme koji sadrži visoku koncentraciju trombocita sa prirodnim proteinima tzv. faktorima rasta koji imaju presudnu ulogu u efikasnom i pravilnom zarastanju i regeneraciji tkiva.

PRP tretman na potpuno prirodan način stmuliše stvaranje novih krvnih sudova u koži, sintezu novog kolagena kao i remodeliranje starog. PRP tretmanom se postiže snažan efekat u podmlađivanju, regeneraciji i revitalizaciji kože i to promocijom prirodne sposobnosti organizma da zaceli.

ZA KOGA JE PRP?

PRP tretman je apsolutno bezbedna metoda bez alergijskih reakcija jer se koristi sopstveni materijal koji koža i tkivo već prepoznaju. Idealan je za osetljivu kožu koja reaguje na različite hemijske preparate u zato predstavlja najsigurniju metodu za podmađivanje bez posledica.  Posle tretmana koža je mekša, elastičnija, vidljivo mlađa i dobja blistav mladalački i i zdrav itzgled.

PRP tretman se ne preporučuje i ne primenjuje kod trudnica i doilja, pacijenata sa teških hroničnim oboljenjima ili infekcijama kože

PRIMENA/INDIKACIJE:

 • održavanje tonusa i svežine kože
 • poboljšanje tena
 • stimulisanje regeneracije kože
 • lečenje ožiljaka od akni
 • pospešivanje rasta kose
 • ispravljanje bora

PRP kose

Primenjuje se u cilju potizanja bujnijeg i bržeg rasta kose. Aktivni proteini krvnog filera direktno pospešuju rast zdravije i kvalitetnije dlake i pružaju adekvatnu negu koži poglavine koje se regeneriše i oslobađa seboreje i peruti.

ŠTA MOŽETE OČEKIVATI TOKOM TRETMANA?

PRP tretman ne zahteva posebnu pripremu i izvodi se ambulantno. Nakon uobičajene procedure vađenja krvi, krvnu plazmu obogaćenu faktorima rasta dobijamo kratkotrajnom obradom uzorka u PRP centrifugi.

Regija koja se tretira se najpre dezinfikuje, a zatim anestezira topikalnim anestetikom u kremi.

Ubrizgavanje seruma visoke koncentracije prirodnih faktora rasta i regeneracije ili tzv. krvnog filera u željenu regiju vrši se najtanjim iglama i potpuno je bezbolno.

KOLIKO PROCEDURA TRAJE?

Procedura je kratkotrajna (oko 30 minuta) i komforna za pacijenta.

IZGLED NAKON TRETMANA?

Poseban oporavak nakon PRP tretmana nije potreban. Kratkotrajno crvenilo tretirane kože neposredno nakon intervencije je normalna reakcija. Sitne modrice provocirane mikroubodima su vrlo retke.

Zahvaljujući potpuno prirodnom sastavu krvnog filera uzorkovanog od samog pacijenta, alergijske reakcije nakon PRP tretmana nisu moguće.

KOJI SU OČEKIVANI REZULTATI?

Željena jedrina lica vidljiva je odmah nakon tretmana, dok se pun efekat podmlađene i regenerisane kože dobija posle najviše 3 nedelje od pravilno aplikovanog seruma.

KAKO DO OPTIMALNIH REZULTATA?

Da bi se u potpunosti iskoristio regenerativni potencijal kože savetujemo 3 ili više PRP tretmana u razmacima od 4 do 6 nedelja. Ograničenje u broju tretmana, zahvaljujući potpuno prirodnim svojstima seruma, ne postoji. Pristup u odabiru broja i učestalosti procedura je individualan i zavisi od stanja i karakteristika kože.

PRP TRETMAN I MEZOTERAPIJA

PRP i mezoterapijski tertmani zajedno deluju sinergistički, dejstvom revitilizirajućih koktela i faktora rasta obezbeđuju efikasniju i trajniju regeneraciju i lifting kože. Koža vraća ne samo mladalački izgled već i mladalačku otpornost na štetne uticaje spoljašnje sredine.

Zakažite PRP tretman

Želite da zakažete termin? Klikom na “zakažite tretman” dolazite na prijavni formular u kom ćete upisati svoje ime i kontakt podatke i u poruci predložiti termin koji Vam odgovara. Ubrzo ćemo Vam uzvratiti pozivom i potvrditi termin ili predložiti drugi ukoliko je željeni zauzet.

Zakažite tretman

Dermafix

ŠTA JE TO MEZOTERAPIJA MIKRONIDLINGOM-DERMAPENOM?

Mezoterapija mikroiglicama (Genosys Dermafix tretman) predstavlja spoj ravnomerne mezoterapije mikroiglicama koja je intenzivnija od klasične mezoterapije, sa stimulacijom dubokih slojeva kože na ćelijskom nivou, bez ablacije (guljenja epiderma).

Ovaj vid mezoterapije izvodi se specijalizovanim aparatom (DERMAFIX) na čijem vrhu se nalaze sterilne mikroiglice koje penetriraju u derm kože odredjenim brojem uboda i brzinom koju diktira lekar koji primenjuje ovu proceduru. Kombinovanjem mehaničke i stimulacije kože savremenim preparatima sa peptidima, hijaluronskom kiselinom i biljnim matičnim ćelijama, mezoterapija mikroiglicama dovodi do sinteze kolagena i elastina, čime se poboljšava opšti izgled i zdravlje kože.

KOME JE SVE NAMENJENA?

Ovaj vid mezoterapije je namenjen svim tipovima kože, uključujući i one sa ožiljcima, aktivnim aknama kao i flekama od sunca i pretkodnih akni.

INDIKACIJE:

Mezoterapija mikroiglicama se koristi za:

 • podmlađivanje kože (lica, vrata i dekoltea)
 • tretiranje proširenih pora, masne kože i akn
 • hiperpigmentacije
 • rešavanje ožiljaka
 • uklanjanje finih bora
 • duboku hidrataciju kože
 • rast kose kod alopecije (gubitka kose)

U zavisnosti od indikacije, preporučujemo više tremana u razmacima od dve do šest nedelja .

KOJE SU PREDNOSTI OVOG VIDA MEZOTERAPIJE?

 • brže vreme oporavka
 • tretman je neinvazivan, neablativan
 • ne ostavlja ogrebotine, modrice, otoke

ŠTA SE MOŽE OČEKIVATI TOKOM TRETMANA?

Sam tretman je komforan, nije bolan, pacijenti navode da tokom procedure osecaju blago bockane i osecaj vrucine na mestima koja su tretirana mikronidlingom.

KOLIKO PROCEDURA TRAJE?

Procedura dermafix mikronidlinga traje 45 min do jednog sata, a sam tretman uključuje i nanošenje hladne maske na kraju tretmana koja ima za ulogu da smiri crvenilo i iritaciju.

IZGLED NAKON TRETMANA?

Nakon procedure tretirana regija kože je crvena narednih 12h-24h. Pored crvenila pacujenti mogu imati blagi osecaj vrućine na licu koji prolazi za par sati.

KOJI SU OČEKIVANI REZULTATI?

Rezultati samog tretmana su individualni i zavise od brojnih faktora kao što su kvalitet same kože, načina života, godina. Efekti tretmana zavise i od faze promena na koži sa kojima ste započeli tretmane.

KAKO DO OPTIMALNIH REZULTATA?

Za optimalne rezultate je veoma bitan momenat započinjanja tretmana. Kada to kažemo, mislimo na to da sto pre promene počnemo tretirati, rezultatai će biti bolji. Takodje bitno je i to da ukoliko procenimo da se tretmani moraju ponavljati, to pacijent i ispoštuje.

SAVETI

Nakon tretmana pacijenti se moraju pridržavati saveta lekara. Pored higijene lica koja je ključna, jako je bitno svakodnevno nanošenje krema sa SPF zaštitom jer sam proces regeneracije kože traje nekoliko narednih nedelja.

Zakažite Dermafix tretman

Želite da zakažete termin? Klikom na “zakažite tretman” dolazite na prijavni formular u kom ćete upisati svoje ime i kontakt podatke i u poruci predložiti termin koji Vam odgovara. Ubrzo ćemo Vam uzvratiti pozivom i potvrditi termin ili predložiti drugi ukoliko je željeni zauzet.

Zakažite tretman

Lipoliza

ŠTA JE LIPOLIZA?

Lipoliza predstavlja nehiruršku redukciju lokalizovanog masnog tkiva injektovanjem kombinacije aktivnih supstanci direktno u masno tkivo koje predstavlja višak. Ovaj tretman predstavlja minimalno invazivnu metodu za uklanjanje viška masti, a izvodi se nizom injekcionih aplikacija u regije sa masnim naslagama koje su problematične. Sama količina koktela koji se aplikuje, odnosno broj aplikovanjih doza zavisi od količine masnih naslaga regije koju želite tretirati.

KAKO LIPOLIZA DELUJE?

Mehanizam ovog postupka zasniva se na injektovanju specijalnih lipolitičkih koktela za sagorevanje masti, aktivne supstance ovih preparata imaju poseban efekat na masne ćelije, dovode do destrukcije istih, i taj proces se naziva LIPOLIZA. Produkti nastali liziranjem masnih ćelika se izbacuju nanprirodan način iz organizma, urinom, fecesom i znojem.

KOJE AKTIVNE SUPSTANCE SE KORISTE KAO LIPOLITICI?

Glavna aktivna supstanca koja se najčešće koristi je Fosfatidilholin čija uloga je razlaganje zida masne ćelije pri čemu se njen sadržaj odlazi u medjućelijski prostor, a zatim eliminiše najčešće urinom iz organizma. Jednom lizirana masna ćelija se ne može opet formirati, fenomen JO-JO efekta je sveden na minimum. Dodatno se može koristiti L-karnitin, preparati silicijuma i druge aktivne supstance da bi se sam proces evakuacije masti i zatezanja kože ubrzao.

PREDNOSTI OVOG TRETMANA:

 • Uklanja lokalizovane masne naslage u bilo kom delu lica i tela,
 • Postupak može da se kombinuje sa drugim metodama uklanjanja masti,
 • Nema rezova, a shodno tome ni ožiljaka i šavova,
 • Uvođenje lipolitika čini kožu svežom i zategnutom,
 • Nema bola,
 • Procedura traje kratko.

INDIKACIJE

Lipoliza je idealno rešenje za one koji žele da se oslobode:

 • manjih masnih naslaga na bradi, vratu, ramenima, stomaku, butinama i zadnjici
 • masnih naslaga na zglobovima i na leđima
 • masnih “jastučića” ispod očiju i na drugim delovima lica
 • celulita.

KOLIKO TRETMAN TRAJE I ŠTA OČEKIVATI NEPOSREDNO NAKON TRETMANA?

Tretman traje veoma kratko oko 15-20 min, neposredno nakon aplikovanja lipolitika na mestu injektiranja može biti prisutno crvenilo, otok i blagi osećaj peckanja, žarenja i svraba. Nekada može biti prisutan i blagi osećaj bola. Ove manifestacije predstavljaju normalnu reakciju, a takođe i dokaz da koktel deluje. Navedeni simptomi potpuno prolaze za nedelju do dve, a intervencija se može ponoviti nakon tri nedelje.

OČEKIVANI REZULTATI?

Efekti lipolize nisu odmah vidljivi, jer procesi razgradnje masnog tkiva traju neko vreme, medjutim kako vreme prolazi stanje će biti sve bolje, lipolitici će učiniti svoje, a vi ćete biti oduševljeni rezultatima. Za najbolje rezultate tretman bi trebalo ponavljati u intervalima od 3 nedelje. Obično je dovoljno uraditi 2-3 procedure, ali nekome će biti potrebno i više što zavisi od procene lekara koji izvodi proceduru.

SAVETI NAKON TRETMANA

Nakon tretmana pacijentima se savetuje postovanje odredjenog dijetetskog režima ishrane, akcenat se stavlja na unos dovoljne količine vode, koja pospešuje efekat tretmana. Ukoliko se pacijent pridržava preporuka, rezultati su veoma dobri, kroz nekoliko ponavljanja znatno se smanjuje obim, a figura tela uspešno oblikuje. Pacijentima se savetuje:

 • pijte dovoljne količine vode (do 2,5l) dnevno
 • prvog dana nemojte koristiti dekorativnu kozmetiku u tretiranim područjima;
 • možete koristiti creme.koje pospesuju povlačenje modrica sa mesta aplikacije koktela
 • prva 2-3 dana izbegavajte alkohol;
 • za smanjenje otoka možete koristiti suve hladne obloge.
 • Intenzivnija fizička aktivnost (teretana) tek nakon 72h od tretmana

KONTRAINDIKACIJE

Lipoliza ne može da se radi u slučaju:

 • trudnoće i dojenja,
 • onkoloških bolesti,
 • poremećaja zgrušavanja krvi,
 • autoimunih oboljenja
 • dijabetes

Zakažite lipolizu

Želite da zakažete termin? Klikom na “zakažite tretman” dolazite na prijavni formular u kom ćete upisati svoje ime i kontakt podatke i u poruci predložiti termin koji Vam odgovara. Ubrzo ćemo Vam uzvratiti pozivom i potvrditi termin ili predložiti drugi ukoliko je željeni zauzet.

Zakažite tretman