Pitanja i odgovori

Hijaluronski fileri – period oporavka?

By 24. maja 2019. 29 marta, 2021 No Comments

Hijaluronski fileri popunjavaju bore, uklanjaju podočnjake, vraćaju volumen, jedrinu i konture licu, povećavaju usne. I ne samo da podmlađuju lice, već mogu da podmlade i intimne regije, a ta vrsta intervencija sve je popularnija i u svetu i kod nas.

Fileri se ubrzigavaju u željenu regiju i tu ostaju oko devet meseci, s tim da svakim sledećim ubrizgavanjem efekat filera traje sve duže. Posle dve-tri intervencije fileri ostaju u koži i po dve-tri godine, pa ih treba sve ređe ubrizgavati.

Pitate se kako je moguće da je unošenje pod kožu nekog stranog tela neškodljivo? Jeste! Hijaluronska kiselina prirodno se nalazi u našoj koži. Naš organizam je stalno stvara, mada s godinama sve manje. Sintetička hijaluronska kiselina danas se tako pravi da je gotovo identična našoj prirodnoj, pa je ova intervencija u velikoj meri bezbedna. Ipak, veoma retko dešavaju se alergijske reakcije.

Ubrizgavanje filera kratko traje i posle nje nema perioda oporavka. Može se javiti crvenilo i blaga otečenost regije koja je tretirana, ali to ne traje duže od dva sata.

Zato hijaluronski fileri spadaju u tzv. „lunch time“ procedure jer posle ubrizgavanja odmah možete da nastavite sa svakodnevnim obavezama. Rezultati su vidljivi odmah, ali pošto se ubrizgavanjem filera podstiču potkozni procesi iz dana u dan izgledaćete sve svežije i svežije.

Delovi teksta preuzeti sa:  https://zena.blic.rs/lepota/ovako-zaista-izgleda-ubrizgavanje-hijaluronskih-filera/dxkgnmw

FY

FY